Jamajski olej rycynowy – co to w zasadzie jest i czym się odróżnia od zwykłego olejku rycynowego, jaki zakupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle lepsze, że warto właśnie w niego inwestować?

Olejek rycynowy posiada mnóstwo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze wykorzystywany jest do wzmacniania oraz pielęgnacji włosów. Oprócz tego częstokroć jest też stosowany między innymi do buzi jak też rzęs.

Co w takim przypadku odznacza jamajski olej rycynowy oraz z jakiego powodu zakupić olej Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia forma jego produkowania. Jest on mniej niebezpieczny dla nas i nie zapycha porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz cery. Po drugie jest to produkt w pełni ekologicny. Po trzecie można go używać do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób używać czarny olej rycynowy na włosy?

Zwłaszcza należy pamiętać o systematyczności bowiem bez tego możemy nie uzyskać planowanych rezultatów albo będziemy potrzebowali na to o wiele więcej czasu. W internecie można przeczytać sporo pomysłów uzytkowania tego rodzaju kosmetyków. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie czarnego olejku rycynowego Black Castor Oil na włosy dwa razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu trzeba dokładnie usunąć olejek. Olejek trzeba nanieść zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten doskonale sprawdza się również w przypadku brwi jak również rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać żeby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzytkować 2-3 razy w tygodniu, aby po 2-3 tygodniach zobaczyć zadowalające rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest przybliżona. Kosmetyk najstosowniej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności starannie rozprowadzić niewielką szczoteczką. O poranku zmyć.